Wie is vrijgesteld voor de testen van het algemeen gedeelte en moet zich hiervoor niet inschrijven?

Het kan zijn dat je vrijgesteld bent van de de testen van het algemeen gedeelte testen in de bevorderingsprocedure naar niveau C en dat je je er NIET moet voor inschrijven. Je kan direct deelnemen aan de testen van het bijzondere gedeelte.

Dit kan omdat je al testen hebt afgelegd in een procedure van het niveau waarnaar je wil bevorderen (of hoger), of omdat je een diploma hebt op (of hoger dan) het niveau waarnaar je wil bevorderen.

Concreet voor de bevordering naar niveau C, ben je vrijgesteld en moet je je niet inschrijven:

  • als je een diploma van het secundair of hoger onderwijs hebt behaald
  • als je al geslaagd was voor de testen van het algemeen gedeelte in het kader van een bevorderingsprocedure naar niveau C of B die georganiseerd werd voor 2012
  • als je al geslaagd was voor de testen van het algemeen gedeelte in het kader van een bevorderingsprocedure naar niveau C, B of A die georganiseerd werd na 2014.

In deze gevallen bezorg je de volgende documenten aan je personeelsdienst:

  • je diploma
  • een bewijs van slagen van het algemeen gedeelte
    • voor de procedures voor 2012 ontving je ooit een brief ontvangen van Selor. Ben je deze kwijt, dan kan je contact opnemen met BevorderingNivC@bosa.fgov.be  
    • voor de procedures na 2014 heb je een digitaal certificaat ontvangen in je online dossier.

We raden je toch aan om je cv in je online dossier in orde te maken wat betreft het opladen van je benoemingsbesluit en ervaring.

Opgelet:

Voor alle vragen met betrekking tot de vrijstellingen voor de generieke screening in het kader van de bevordering bij de Rechterlijke Orde, gelieve contact op te nemen met de HR-dienst van RO via: werving.selor@just.fgov.be.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures