Vijf goede redenen om als arts voor de overheid te werken

Ben je arts en wil je jouw carrière een nieuwe wending geven? Ga dan aan de slag bij de federale overheid, waar jouw kennis en expertise de gehele samenleving ten goede komt. Ontdek onze uiteenlopende vacatures en de voordelen die eraan vasthangen!

Tijd voor nieuwe uitdaging

Waarom zou je als arts voor de federale overheid gaan werken? Onze dokters weten maar al te goed waarom ze de stap hebben gezet. Hieronder vind je de vijf belangrijkste redenen die voor hen de doorslag gaven.

  1. Je bouwt mee aan de sociale zekerheid van morgen, waar alle burgers beter van worden
  2. Je krijgt een interessant loon, rekening houdend met je anciënniteit
  3. Je krijgt ruimte voor een evenwichtige balans tussen werk en privé, dankzij glijdende werkuren in een 38-urenweek en 30 vakantiedagen per jaar
  4. Je kan rekenen op tal van bijkomende interessante voordelen, zoals opleidingen tijdens de werkuren of een gratis treinabonnement
  5. Je werkt in teamverband in plaats van alleen in je praktijk

Ontdek hier onze vacatures

Zijn er momenteel geen vacatures of is er niets dat je meteen aanspreekt? Niet getreurd: regelmatig duiken er nieuwe opportuniteiten op, hou deze website dus in de gaten! Of maak een online dossier aan en schrijf je in voor onze jobmailings, dan ben je als eerste op de hoogte van openstaande jobs.

Verkorte selectieprocedure

Voor functies waarvoor een diploma van arts vereist is, is een verkorte selectieprocedure uitgewerkt. Als je je kandidaat stelt, mag je onmiddellijk deelnemen aan een functiespecifieke screening, waardoor je sneller duidelijkheid hebt over de uitkomst.

Hoe gaat het concreet in zijn werk?

  • Ofwel word je eerst uitgenodigd om een niet-eliminerende pc-test af te leggen, waar gepeild wordt naar enkele van jouw competenties. Vervolgens vindt op een andere dag nog een interview plaats.
  • Ofwel word je direct uitgenodigd voor dat interview, waarbij je vooraf een case moet uitwerken.

Goed om weten is dat je steeds de keuze hebt uit verschillende data om je test(s) af te leggen. Bekijk ook zeker alle details die je bij iedere jobomschrijving vindt.

  

Blueguy 

Vacatures   

2 artsen (A3) (m/v/x) voor de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu
  • Er is één plaats vacant in het medisch centrum Brugge (Koning Albert I-laan 1-5 bus 1, 8200 Brugge)
  • Er is één plaats vacant in het medisch centrum Gent (Ketelvest 26/201, 9000 Gent).
Diploma van arts en een relevante professionele ervaring van minstens 6 jaar als arts is noodzakelijk. Je specialisatiejaren kunnen deel uitmaken van deze professionele ervaring.

Je kan solliciteren tot en met 29/11/2021.

  

Hoe solliciteren?

Voor alle functies verloopt de sollicitatieprocedure via Selor. Klik op één van de vacatures hierboven voor meer details of om te solliciteren. Je hebt hiervoor wel een eigen profielpagina nodig, een soort van online cv. Klik hier om je online dossier aan te maken. Eens dat gebeurd is, kan je in één klik solliciteren. 

Waar kan je aan de slag?

De federale overheid omvat zeer uiteenlopende organisaties. Als arts kan je dan ook kiezen uit een grote variëteit aan werkgevers. In de eerste plaats zijn er de verschillende Openbare Instellingen voor Sociale Zekerheid, maar ook bij een pak andere federale organisaties kan je aan de slag. Hieronder vind je alvast een greep uit het aanbod.

Deze artsen zijn al overtuigd

Maak kennis met een aantal artsen die misschien wel je toekomstige collega’s worden! Benieuwd naar wat de federale overheid in hun ogen zo aantrekkelijk maakt? Klik hieronder door naar hun getuigenissen en je raakt vast ook overtuigd!    

Leen Dewit is sinds 2018 actief als arts-inspecteur en dat bevalt haar enorm.

Leen DewitEr is niet zoiets als een gemiddelde werkdag bij deze job. De ene dag voer ik analyses uit voor een onderzoek, terwijl ik de andere dag een zorgverlener verhoor of de nomenclatuur – de codes gelinkt aan prestaties – doorspit om mij in te werken in een nieuw dossier. Bovendien werk ik nauw samen met mijn collega’s: zij staan open voor alle vragen, wat het werk een stuk makkelijker maakt.

Anja Braet waagde na een carrière als huisarts en beleidsmedewerker in een ziekenhuis de sprong naar het RIZIV. Een keuze die goed uitpakte.

Anja Braet Voor mij was het belangrijk om als arts impact te hebben, maar dan op het niveau van de maatschappij en niet louter op een individuele patiënt. Ik haal er heel veel voldoening uit om mee toe te zien dat de schaarse middelen die er zijn, efficiënt gebruikt worden. Door misbruik en verspilling tegen te gaan, kan het geld besteed worden aan de échte noden.


Maryse Preux werkt als arts-inspecteur bij de dienst voor geneeskundige evaluatie en controle (DGEC). Ze is verzekerd van een aangename werkomgeving en comfortabele werktijden.

Maryse PreuxMijn dagen verschillen in functie van het uit te voeren werk. Ik ben vaak op kantoor, waar ik gegevens analyseer, me inlees over een onderzoeksonderwerp, redactioneel werk verricht of een verhoor heb met verzekerden of zorgverstrekkers. Maar soms ga ik ook op verplaatsing voor een verhoor.   

  

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures