Rollenspel

Afhankelijk van de job waarvoor je solliciteert, moet je bijvoorbeeld de rol van leidinggevende of onthaalbediende opnemen. De situaties die hier worden behandeld, zijn situaties die kenmerkend zijn voor de betreffende job. Een leidinggevende wordt bijvoorbeeld geconfronteerd met een ongemotiveerde medewerker, een onthaalbediende met een boze klant,…

Hoe werkt de test?

We hebben een divers aanbod van rollenspelen met verschillende thema’s. De vorm en inhoud van de testen verschillen van elkaar en kunnen anders zijn dan de uitleg hieronder. Lees daarom steeds goed de instructies vooraleer je aan de voorbereiding begint.

Eén selectiemedewerker speelt gewoonlijk de andere persoon in de situatie, een andere selectiemedewerker observeert je gedrag. De selectiemedewerkers beoordelen niet je kennis over een bepaalde situatie, ze evalueren eerder hoe jij je in bepaalde situaties gedraagt.

Er bestaat ook een aparte managementoefening: je neemt de rol op van een leidinggevende of projectleider die een gesprek heeft met een medewerker die minder goed presteert. Deze situaties sluit aan bij de job waarvoor je solliciteert. Een selectiemedewerker speelt gewoonlijk de andere persoon in de situatie, nog een andere selectiemedewerker observeert het gedrag.

Tips

  • Probeer je in te leven in de situatie zoals ze wordt aangeboden
  • Niet panikeren, reageer met gezond verstand
  • Er is geen technische kennis over de job zelf vereist om het probleem op te lossen
  • Je krijgt voorbereidingstijd: denk na over de context, de problematiek, jouw rol en een oplossing.

Voorbereiding: 30 - 60 min. | Test: 30 min.

 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures