Verbaal redeneervermogen

De test verbaal redeneervermogen meet of je verbale informatie goed en snel kan begrijpen en analyseren en hoe nauwkeurig en snel jij relevante verbanden kan zien tussen verbale informatie, zoals woorden en teksten.

Hoe werkt de test?

We hebben een divers aanbod van computergestuurde testen die het verbaal redeneervermogen meet. De vorm en inhoud van de testen verschillen van elkaar en kunnen anders zijn dan de uitleg hieronder. Lees daarom steeds goed de instructies en voorbeeldvraag vooraleer je aan de test zelf begint.

Je krijgt tijdens een test verbaal redeneervermogen een aantal teksten om te lezen, waarna je op basis van deze informatie moet antwoorden op een aantal vragen of moet aanduiden welke bewering juist of fout of niet af te leiden is op basis van de informatie in de tekst.

Voorbeeld

verbaal_redeneervermogen

Tip

Je snelheid speelt een belangrijke rol bij deze test. Het aantal te behandelen vragen ligt hoger dan het aantal vragen dat je zal kunnen oplossen. Het is aan jou om een goed evenwicht te vinden tussen snelheid en kwaliteit.

Instructies: 15 min. | Test: 20 - 25 min.

Demotest

De vragen die gesteld worden, zijn geen vragen uit de echte test. Deze demotest laat je enkel kennismaken met de mogelijke vraagstelling en het testplatform. Een echte test bevat ook meer vragen en duurt langer.

Doe de demotest voor masters

en bachelors

Doe de demotest voor secundair
onderwijs en lager

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures