Numeriek redeneervermogen

De test numeriek redeneervermogen peilt naar hoe goed en snel jij relevante verbanden kan zien tussen numerieke gegevens. In veel jobs is het namelijk belangrijk dat je met cijfers kan werken.

Hoe werkt de test?

We hebben een divers aanbod van computergestuurde testen die het numeriek redeneervermogen meten. De vorm en inhoud van de testen verschillen van elkaar en kunnen anders zijn dan de uitleg hieronder. Lees daarom steeds goed de instructies en voorbeeldvraag vooraleer je aan de test zelf begint. 

De opdracht tijdens de testen numeriek redeneervermogen kan verschillen:

  • Tabellen of grafieken analyseren en interpreteren
  • Wiskundige formules uitwerken
  • Numerieke vraagstukken oplossen
  • Logische nummerreeksen voltooien. 

Bij een variant van deze test moet je fouten uit een reeks vermenigvuldigingen halen. In een andere variant krijg je een reeks vragen die je moet beantwoorden door de analyse en interpretatie van verschillende tabellen en grafieken. Bij een andere vorm van deze test krijg je een aantal vraagstukken waarbij jij de formule moet kiezen die de juiste oplossing geeft.

Voorbeeld

numeriek_redeneervermogen

Tip

Je snelheid speelt een belangrijke rol bij deze test. Het aantal te behandelen vragen ligt hoger dan het aantal vragen dat je zal kunnen oplossen. Het is aan jou om een goed evenwicht te vinden tussen snelheid en kwaliteit.

Instructies: 15 min. | Test: 10 - 35 min.

Demotest

De vragen die gesteld worden, zijn geen vragen uit de echte test. Deze demotest laat je enkel kennismaken met de vraagstelling. Een echte test bevat ook meer vragen en duurt langer.

Doe de demotest voor

masters en bachelors

Doe de demotest voor secundair
onderwijs en lager

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures