Postbakoefening

De postbaktest is een generieke competentietest. Deze test meet aan de hand van een fictieve mailbox verschillende competenties die gelinkt zijn aan hoe je omgaat met informatie en taken.

Hoe werkt de test?

We hebben een divers aanbod van postbaktesten. De vorm en inhoud van deze testen verschillen van elkaar en kunnen anders zijn dan de uitleg hieronder. Lees daarom steeds goed de instructies vooraleer je aan de test zelf begint.

In de postbak zit een hele stapel berichten die kan variëren van korte memo's en telefoonrekeningen tot vertrouwelijke brieven en zelfs hele rapporten. Het is jouw taak om in een bepaalde tijd de post af te handelen. Aan jou dus om uit te maken welke berichten prioriteit hebben en hoe je er best gevolg aan geeft. Op deze manier wordt dan ook getest of je snel en correct hoofdzaken van bijzaken kunt onderscheiden en hoe je orde in de chaos kan aanbrengen.

Voorbeeld

postbakoefening

Tips

  • Blijf rustig.
  • Lees de instructies aandachtig.
  • Neem de tijd om de voorbeeldoefening te maken.
  • Tijdens de test, heb je toegang tot informatie, let goed op waar je deze kunt vinden.
  • Verwerk de onderwerpen één voor één.

 

Instructies: 30-60 min. | Test: 45min - 2 uur 30 min.

Demotest

De vragen die gesteld worden, zijn geen vragen uit de echte test. Deze demotest laat je kennismaken met de mogelijke vraagstelling. Een echte test bevat ook meer vragen en duurt langer.


Doe de demotest

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures