Schriftelijke proeven voor de veiligheidssector

We zijn aangeduid om bij te staan in de screening van kandidaten binnen de bewakings- en veiligheidssector. Als je een job in die sector wil, kun je meer informatie vinden op de pagina bewakings- en veiligheidssector.

Op het einde van je opleiding wordt je kennis van de rechtsvakken op de pc getest.

Hoe werkt de test?

We gaan met een pc-test na of je voldoende kennis over een of meerdere juridische onderwerpen hebt opgebouwd. De inhoud van de testen wordt door de FOD Binnenlandse Zaken in overleg met FOD BOSA vastgelegd. Afhankelijk van de precieze functie waarvoor je solliciteert, verschilt de opleiding en dus ook de testen.

Over het algemeen heeft een pc-test voor de bewakings- en veiligheidssector de vorm van een meerkeuzevragenlijst. Deze test bestaat uit 30 vragen, waarbij je uit 4 antwoordmogelijkheden kunt kiezen.

Tips

  • De testen verschillen naargelang de rechtsvakken, maar het uitgangspunt is steeds hetzelfde: beheers je in voldoende mate bepaalde kennis over de wetgeving?
  • Fris vooraf je kennis op over bepaalde vereiste domeinen
  • Gok niet, want voor foute antwoorden worden punten afgetrokken.

Resultaat en feedback

Voor de rechtsvakken werken we met punten en percentages. Zo ben je geslaagd als bewakingsagent als je ten minste 50% behaalt. Voor veiligheidsagent moet je minstens 60% behalen. Je ontvangt je resultaten via het opleidingscentrum. Het heeft geen zin Selor te contacteren voor je resultaten. 

Instructies: 15 min. | Test: 60 min.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures