Maak kennis met Guillaume Dujardin

Zeg eens iets over je werk…

Mijn werk bestaat er uit:

  • de personeelsleden van de Regie te helpen bij een duidelijke definitie van hun beroepsprocessen en noden inzake informaticatools,
  • aan die noden te beantwoorden ofwel door software aan te kopen, ofwel door software op maat te ontwikkelen. In dit laatste geval, teken ik de schermmaquettes uit, bepaal ik de modellen van de database, de toepassingsprocessen en de algemene technische architectuur. 

Welk traject heb je afgelegd vooraleer je bij jouw huidige werkgever terecht bent gekomen

Ik werkte in de privésector, voor een grote multinational in informaticaconsultancy, als functioneel analist. Vervolgens ben ik overgestapt naar een KMO in hetzelfde domein, maar  als analist-ontwikkelaar in Java, hoewel ik ook met andere technologieën heb gewerkt. 

Is het volgens jou een voordeel om voor je huidige werkgever te werken?

Binnen de overheid vond ik voordelen die ik in mijn vorige jobs niet kon had: fair-play qua prestaties (systematische recup van overuren), geen concurrentiegeest of race naar rendement, we nemen de tijd om de zaken correct te doen. Op het werk is de sfeer zodoende cool, en dat kan ik wel op prijs stellen. Ik zocht ook een vaste job met doorgroeimogelijkheden en mobiliteit voor mijn loopbaan.
De extralegale voordelen zijn evenmin te versmaden, hoewel dit niet het criterium was dat mijn keuze uiteindelijk bepaalde. 

Welke rol speelt IT binnen een moderne overheidsadministratie ?

Voor mij ligt de voornaamste roeping van IT in het implementeren van een infrastructuur en een waaier van tools die zowel modern als doeltreffend zijn. Zodat de administratie haar werk vereenvoudigt en vergemakkelijkt.

De IT-experts zijn aanwezig om de mensen te begeleiden, ze te helpen bij de vertaling van hun behoeften in iets concreets en bruikbaars.

IT is geen wondermiddel : eerst moet de inspanning van de mensen zelf komen. De IT-tools zijn er enkel om een nieuwe manier van werken te ondersteunen. Door de dingen te bevragen en  zonder aarzelen te herdenken hoe te werk te gaan, kunnen er resultaten worden geboekt.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures