Persberichten van Selor

Ook voor jongeren is er plaats bij de federale overheid – Selor organiseert zijn 3e jobdag voor

01/04/2019

Selor organiseert zijn 3e jobday voor <26-jarigen om ze een startbaanovereenkomst binnen de federale overheid aan te bieden. Tijdens dit event kunnen kandidaten een sollicitatiegesprek hebben, met het oog op een job in de publieke sector, en ze kunnen tijdens een jobbeurs verschillende overheidsdiensten ontmoeten. Inschrijven gebeurt vanaf vandaag via de website van Selor.

Download het volledige persbericht


Screening kandidaat-cipiers bij Selor: nieuwe selectieprocedure

06/02/2017

Het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen (EPI) van de FOD Justitie is op zoek naar 245 penitentiair bewakingsassistenten (cipiers). Ze doen hiervoor beroep op Selor om de kandidaten te screenen op de nodige competenties die vereist zijn voor de uitoefening van deze job. De selectieprocedure verloopt voortaan via de standaard screening van Selor.

Download het volledige persbericht


Selor wint e-gov award 'Innovatie' met 'Be Badges', een digitaal platform om talent te delen met de arbeidsmarkt

02/12/2016

Selor, het selectiebureau van de federale overheid, is met ‘Be Badges’ in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse e-gov Awards van Agoria. Be Badges werd als meest innovatieve project gelauwerd. Be Badges is de Belgische vertaling van het internationale concept van ‘Open Badges’ van Mozilla.

Download het volledige persbericht


Nieuwe Selor-campagne mikt op studenten

30/09/2016

Selor, het selectiebureau van de federale overheid, gaat voor haar nieuwe campagne de baan op. Met de ‘Federal Truck’ trekt Selor in oktober naar verschillende universiteiten. Want voor federale overheidsdiensten worden studenten een steeds belangrijkere doelgroep, en Selor wil hen via deze campagne de kortste weg naar een baan tonen.

Download het volledige persbericht


Selor stuurt interne organisatie bij

29/04/2015

Naar aanleiding van de bekendmaking van de resultaten van een audit uitgevoerd door KPMG, maakt Selor bekend dat het de eigen organisatie bijstuurt. De audit bevestigt dat Selor als selectiebureau op de allereerste plaats de nadruk legt op het organiseren van selecties, maar dat daarbij de interne controle op bepaalde domeinen inderdaad voor verbetering vatbaar is. Als reactie past Selor onmiddellijk een aantal interne procedures aan, en bereidt het andere maatregelen op langere termijn voor om de organisatie verder te stroomlijnen.

Download het volledige persbericht


Selor blikt terug op 2014: valorisatie van intern talent is duidelijk een trend

02/03/2015

In een jaar getekend door budgettaire beperkingen is het logisch dat ook het aantal vacatures niet of nauwelijks stijgt. Toch legden meer kandidaten dan ooit selectietesten bij Selor af, wat deels te verklaren is door een stijging van het aantal bevorderingsselecties. Een teken dat in 2014 het valoriseren van intern talent centraal stond. Drie trends tekenen het voorbije jaar.

Download het volledige persbericht


Selor kijkt in glazen bol: hoe verloopt sollicitatieproces in de toekomst?

15/12/2014

Hoe zal het sollicitatieproces in de toekomst verlopen? Dat was het centrale thema van het congres dat Selor organiseerde onder de noemer ‘HR Trends & Beyond: Anticipating the Future’. Meer dan 200 HR-professionals vonden de weg naar het Brusselse Pacheco Center. Trendwatchers en Selor-experts schetsten een beeld van welke evoluties we in de komende jaren mogelijk kunnen verwachten binnen de HR-wereld.

Download het volledige persdossier


Selor stoomt vrouwen klaar voor managementfuncties met Top Skills

08/09/2014

Hoewel er steeds meer vrouwelijke kandidaten zijn voor topfuncties bij de overheid, toch blijven zij sterk ondervertegenwoordigd. Vijf jaar geleden was gemiddeld 21%van de kandidaten een vrouw, vandaag is dat 35%. Die stijging toont een positieve evolutie, maar blijft onvoldoende. Daarom komt Selor voor het zesde jaar op rij met Top Skills.

Download het volledige persbericht


Selor lanceert campagne voor personen met een handicap op de eerste Federale dag van de Diversiteit

02/12/2013

Op dinsdag 3 december, zowel de Internationale dag van personen met een handicap als de eerste Federale dag van de diversiteit (focus handicap), lanceert Selor zijn nieuwe communicatiecampagne ‘HANDIKNAP!’.

Download het volledige persbericht


Selor stelt praktijkhandboek ‘De HR-regisseur’ voor tijdens het Evidence Based HRM congres

14/11/2013

Selor speelt in op de actualiteit van Evidence-based Management. Uitgangspunt voor deze managementvorm is dat een 'wetenschappelijk onderbouwde praktijk' de beste garantie vormt om innovaties doeltreffend en efficiënt door te voeren

Download het volledige persbericht 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures