Defensie zoekt 8 assistenten-materieelbeheerders (m/v/x)

Wat houdt deze functie concreet in?

“Waar ik werk staan we in voor het beheer en de coördinatie van verschillende types vrachtwagens en dienstvoertuigen die zowel in het binnen- als buitenland worden ingezet. Als materieelbeheerder ben ik, samen met de rest van mijn team, onder andere verantwoordelijk voor de vrachtwagens waarmee de verdeling van de mondmaskers gebeurde tijdens de eerste coronagolf in ons land.

Ik sta in contact met de eenheden die de voertuigen gebruiken en doe ook de opvolging en het onderhoud van de huidige vloot. Ik kijk ook vooruit door op tijd de budgetten op te maken en openbare aanbestedingen uit te schrijven voor de aankoop van nieuwe voertuigen. Alles bij elkaar is een zeer diverse en uitdagende job. Door de coronacrisis werk ik momenteel bijna voltijds van thuis uit.”

Waarom heb je voor deze job gekozen?

”Een maatschappelijk relevante job is belangrijk voor mij. Bovendien interesseert technologie me erg, vind ik teamspirit van groot belang en trekt een meertalige setting me aan. Zo ben ik ertoe gekomen om te solliciteren bij Defensie.

De waarden van Defensie, het flexibele werkregime, de goede en constructieve contacten met mijn collega’s en de vooruitgang die ik boek in bepaalde dossiers, werken voor mij aanstekelijk. Ook thuis word ik goed omringd en kan ik op al het nodige terugvallen om mijn werk te doen. Zo is het heel aangenaam werken!

Wat is volgens jou belangrijk om dit werk goed uit te kunnen voeren?

“Leergierigheid is een must! Toen ik mocht beginnen was ik op alle vlakken een leek. Dan komt het erop aan om de cultuur en structuur van Defensie goed te leren kennen, net zoals het materieel dat je beheert en alle bijhorende procedures. Maar gelukkig krijg je daar ook de tijd en ruimte voor.

Er komt erg veel kijken bij deze job, dus je kan maar beter goed georganiseerd zijn. Zo beperk je ook stress tot een minimum. Maar sowieso heb je altijd een team waarop je kan terugvallen, ook als je thuis werkt kan je daar op rekenen. Goed en complexloos communiceren, is ook absoluut een pluspunt. In deze job heb je immers veel contacten, zowel intern als extern.”

Wat zijn de voordelen van werken voor Defensie?

“Bij Defensie kom je terecht in een volwassen organisatie met een groot maatschappelijk belang. Als werknemer krijg je veel ruimte en flexibiliteit om jezelf te ontwikkelen en je krijgt ondersteuning via interne opleidingen maar ook van je chef en collega’s. Verder kan je van thuis werken, is het woon- werkverkeer goed geregeld en geniet je uiteraard ook van de vele voordelen als statutair ambtenaar.”

Ben je na het lezen van deze getuigenis helemaal overtuigd? Waar wacht je op? Lees er snel nog eens de volledige vacature op na en solliciteer!

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures