Je kan momenteel solliciteren voor één van onderstaande functies bij de stafdienst ICT, de Algemene Directie Instellingen en Bevolking of het Crisiscentrum:

15 IT-specialisten (m/v/x)

Hieronder vind je de verschillende rollen als IT-specialist bij de FOD Binnenlandse Zaken. Je zal 1 van deze rollen invullen:

 • programmeur/ontwikkelaar: je schrijft je programma's en brengt verbeteringen in programma's aan, vertrekkend van uitgewerkte functionele en technische analyses binnen vastgelegde procedures en protocollen om de gewenste (onderdelen van) programma's te realiseren.
 • helpdeskdeskundige (1ste en 2de lijn): je verstrekt inlichtingen en technische antwoorden aan de gebruikers om hen een efficiënte oplossing op hun vragen en problemen aan te bieden.
 • tester: je neemt deel aan verschillende projecten en biedt ondersteuning aan onderhoudsteams voor applicaties voordat je ze implementeert.
 • systeembeheerder in telecommunicatie: je volgt de bestaande toepassingen technisch op om een klantgerichte informaticatoepassing te voorzien.
 • veiligheidsexpert: je komt terecht in het NOC SOC (network operation center/Security Operations center) waar je instaat voor de IT-veiligheid van de gegevens en systemen.

Je kan voor deze job tot en met 26/06/2020 solliciteren als je aan deze deelnemingsvoorwaarden voldoet:

 • je hebt een bachelor in informatica, elektronica of programmeren of bent laatstejaarsstudent(e)
 • OF je hebt een andere bachelordiploma en 1 jaar relevante ervaring

Raadpleeg de volledige functiebeschrijving en deelnemingsvoorwaarden.

3 netwerk architecten (m/v/x)

Je werkt en breidt de architectuur van het netwerk uit binnen de vastgelegde standaarden en budgetten en biedt een antwoord op de noden van de organisatie en de ICT-gebruikers.

Je evalueert voortdurend de globale belasting van het netwerk om deze binnen de optimale werkingszones te houden en problemen van overbelasting te vermijden. Je geeft advies over de impact van nieuwe projecten op het netwerk om het optimaal gebruik van het netwerk te waarborgen.

Je verzekert de opvolging en de evolutie van het ICT-netwerk, zowel op het vlak van de noden van de organisatie als op het vlak van de technologische evoluties en waarborgt de prestaties en de aangepastheid van het netwerk.

Je brengt de behoeften van de gebruikers en de organisatie rond ICT (specifieke netwerken) in kaart en bevraagt gericht de markt om een oplossing te bieden voor deze noden.

Je kan voor deze job tot en met 15/06/2020 solliciteren als je aan deze deelnemingsvoorwaarden voldoet:

 • je hebt een master in informatica, computerwetenschappen of elektronica of bent laatstejaarsstudent(e)
 • OF je hebt een andere master EN 2 jaar relevante ervaring
 • OF je hebt een bachelor in informatica, elektronica of programmeren EN 2 jaar relevante ervaring
 • OF je hebt een andere bachelor EN 3 jaar relevante ervaring.

Raadpleeg de volledige functiebeschrijving en deelnemingsvoorwaarden.

Waarom als IT’er werken bij de FOD Binnenlandse Zaken?

Tom Duyck, IT specialist: “Door de variatie in de gebruikte technologieën en type projecten zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontplooien in een functie waarin jij jezelf het beste voelt. Er wordt steeds ruimte gegeven voor bijscholing en omdat onze dienst vaak op zoek is naar extra profielen zijn mogelijkheden om te evoluéren in je carrière.”

Ontdek de FOD Binnenlandse Zaken in een filmpje.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures