Niels Vangeel is burgerlijk ingenieur en werkt sinds juni 2015 in de afdeling toezicht op de chemische risico’s van de FOD Werkgelegenheid. Samen met zijn collega’s voert hij inspecties uit bij de Belgische Seveso-bedrijven. Ze zoeken momenteel 2 nieuwe collega’s. Wil jij dit worden? 

Wat maakt de job aantrekkelijk en waarom zou iemand hiervoor moeten solliciteren?

Volgens Niels maken veel elementen de job boeiend en aantrekkelijk:

  • Tijdens de inspecties kan je je technische bagage en kennis voortdurend toepassen en ontplooien. Zeker op het vlak van procesveiligheid krijg je de kans om de Seveso-bedrijven door te lichten en kom je in contact met een zeer brede waaier van (chemische) productie-installaties. Hierdoor biedt de functie van inspecteur je een unieke inkijk in de manier waarop Seveso-bedrijven omgaan met de risico’s van zware ongevallen. 
  • Rekening houdend met je eigen interesses, word je gestimuleerd om je expertise op te bouwen en om je daarin te verdiepen.
  • Je draagt bij tot meer veiligheid voor werknemers, derden (bijv. contractoren) en omwoners van Seveso-bedrijven en je kan op deze manier het verschil maken. Dat brengt veel voldoening!
  • De inspecties kunnen over procesveiligheid gaan (bijv. procesrisicostudies, mechanische overdrukbeveiligingen, instrumentele beveiligingen,…), maar evengoed zijn er inspecties over noodplanning, degradatie en onderhoud, opleiding en instructies voor operatoren enz.  De bedrijven die we bezoeken, zijn ook heel verschillend. Er is dus veel variatie in de job.
  • Verder sta je zelf in voor het inplannen van je inspecties. Je werkt zeer zelfstandig en hebt ook veel flexibiliteit.

Lees de getuigenis van Niels en leer alles over de job van inspecteur procesveiligheid bij de FOD Werkgelegenheid.

Wil je de nieuwe collega van Niels worden?

Solliciteer dan voor deze job tot en met 27 september 2019.