Schrijf je in voor de generieke screening voor bevordering naar niveau B

In november kan je je opnieuw inschrijven voor de eerste reeks van de bevorderingsselecties niveau B. De inschrijvingsperiode zal lopen van 25/11/16 t.e.m. 22/12/16.

De eerste stap: de generieke screening bij Selor

Selor organiseert de generieke screening voor bevordering naar niveau B. Dat is de officiële naam voor de proeven om van niveau C bevorderd te worden naar niveau B. Deze proeven zijn gelijk voor alle federale ambtenaren. Ze gaan na of jij het werk aankan op niveau B.
Als je slaagt, dan krijg je een vrijstelling voor het leven voor deze generieke screening, zodat bevordering naar niveau B makkelijker en sneller kan. Ook als je al geslaagd bent voor de generieke screening van de bevorderingsselectie naar niveau A word je vrijgesteld van deze generieke screening.

Je kan zelf inschrijven van 25 november tot 22 december 2016

Van 25/11 tot 22/12/2016 kan je inschrijven voor de eerstvolgende sessie. Dat doe je via jouw persoonlijke pagina op de website van Selor: Mijn Selor. Opgelet: zorg er voor dat jouw benoemingbesluit is opgeladen! Vanaf 23 december 2016 kan je zelf de datum kiezen waarop je de testen wil afleggen bij Selor in Brussel. De testen zullen plaatsvinden van 2/1/2017 t.e.m. 2/3/2017.

Bereid je voor

Bij Selor leg je de volgende twee testen af op een computer:

Klik op de naam van de test voor meer informatie en voor een demotest. Zo heb je vooraf al een idee hoe zo’n test ongeveer verloopt.

De tweede stap: de bevorderingsproeven van jouw overheidsdienst

Het tweede gedeelte van de bevorderingsproeven (de specifieke screening) organiseert Selor pas als het daarvoor een aanvraag krijgt van een overheidsdienst. Wanneer dat gebeurt, is het dan ook jouw P&O dienst zelf die intern zal bekendmaken dat deze specifieke screening wordt georganiseerd. Deze specifieke screening is niet gelijk voor alle federale ambtenaren, want ze wordt opgesteld voor een specifieke functie of dienst. Je zal zelf ook een datum kunnen kiezen via Mijn Selor.

Meer info

Op de site van Selor vind je meer uitleg over de procedure en bijkomende informatie vind je hier.