Deze zomer strijken bij Selor 24 studenten neer in het kader van de “Open summer of code”. Dit initiatief wil studenten de kans geven om toch al professionele programmeerervaring op te doen. Na twee weken bij Selor verhuizen ze naar onze buren van Proximus. In die periode werken ze IT-projecten voor verschillende opdrachtgevers uit, zoals Fedict, iMinds en Metro.

Een online evaluatiefiche voor Selor

Selor biedt niet alleen onderdak voor dit initiatief, Selor zelf treedt ook op als opdrachtgever.

Bert Jehoul: “Twee van deze studenten gaan al hun tijd besteden aan het programmeren van een online evaluatiefiche. Voor hen een kans om een echt IT-project op poten te zetten, maar ook voor Selor wordt dit een interessante oefening. Bedoeling is immers dat ze dit project zo ver als mogelijk ontwikkelen. Daarna volgen we dit intern verder op, zodat we die fiche later ook effectief gaan kunnen gebruiken. We zien onze deelname ook een beetje als imagobuilding: misschien vindt een van die programmeurs-in-spe later wel de weg naar Selor."

Meer info

Zoals dat gaat met IT-projecten, kan je het werk ook online zien evolueren. Meer details hierover vind je op deze website: http://2016.summerofcode.be/, maar je kan alles ook op Twitter volgen via de hashtag #oSoc16.