Brussel is dringend op zoek naar 75 brandweermannen-ambulanciers

De Brusselse Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp (DBDMH) is actief in het volledige Brusselse Gewest. Deze dienst zorgt voor medische noodhulp en brandbestrijding, maar biedt ook technische ondersteuning, bijvoorbeeld bij wateroverlast of vervuiling.

75 vacatures

Selor zoekt 75 brandweermannen-ambulanciers om de DBDMH te versterken. Je hoofdtaak is het transport van zieken en gewonden, daarnaast zorg je soms voor brandbestrijding en technische bijstand. Het enige wat je nodig hebt, is een diploma van lager middelbaar onderwijs en een rijbewijs B. Een vooropleiding leert je de knepen van het vak. Je moet wel beschikken over een dosis stressbestendigheid, de wil om mensen te helpen en een goede fysieke conditie. Klik op deze link voor alle details.

“Mensen helpen is wat ons drijft”

AWBN_SIAMUAnne Wibin vertelt met veel passie over haar job bij DBDMH: “Wat mij zo boeit, is de menselijke en sociale kant van dit beroep. Bij ons gaat het niet om winst maken, maar om het helpen van mensen. Steeds komen we in nieuwe situaties terecht, geen dag is dezelfde. We zijn ook actief op het terrein. Dat maakt dat we soms snel creatieve oplossingen moeten bedenken. Handigheid en wat technische bagage heb je dus zeker nodig. En vooral, dit werk is teamwerk. Met welke opdracht we ook bezig zijn, we gaan er altijd samen voor!”


Meer details over deze functie en over hoe je via Selor solliciteert, vind je terug op deze jobpagina. Solliciteren kan je tot en met 20 juni 2016.