In België kijkt het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) toe op alle post- en communicatiebedrijven. Omdat het beschermen van persoonsgegevens in elektrische communicatie steeds belangrijker wordt, versterkt het BIPT de dienst ‘Network Security’, kortweg Netsec. Vijf ervaren burgerlijk ingenieurs zullen hier werk maken van cyberveiligheid.

5 vacatures, waarvan 3 voor Nederlandstalige burgerlijk ingenieurs

Je kan tot en met 7 augustus solliciteren voor deze jobs.

Meer weten over het BIPT en Netsec

Het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) houdt toezicht op zowel de postsector als de telecommunicatiesector. Controleren of de regelgeving wordt toegepast, is daarbij de drijfveer. Op de website van Selor vind je meer info over het BIPT als werkgever, en op de website van het BIPT zelf staan meer details over alle activiteiten. De dienst Netsec van het BIPT speelt een cruciale rol op het vlak van cyberveiligheid. Netsec ziet nauwgezet toe op de veiligheid van de elektronische communicatiediensten en -netwerken van de operatoren die actief zijn in België.

Wat collega’s vertellen over het BIPT

Thomas Gille, ingenieur-adviseur

Thomas Gille“Ik kan van dichtbij de (inter)nationale telecomwereld opvolgen en permanent mijn technische en juridische kennis bijschaven.”


Nathalie Dumont, eerste adviseur- jurist

Nathalie Dumont“De jobinhoud is zeer gevarieerd: van deelnemen aan internationale meetings tot het analyseren van vergunningsaanvragen voor postdiensten.”