We ontwikkelden een nieuwe test om te peilen naar het abstract redeneervermogen van kandidaten. Deze test zal het equivalent zijn van een reeds bestaande test, maar dan specifiek voor blinde en slechtziende kandidaten. Om deze test te valideren zoeken we nu minstens dertig blinde of zeer slechtziende (visus minder dan 1/10) deelnemers. Let op: personen die een visus van minder dan 1/10 hebben, maar door een bril of lenzen wel goed zien, worden voor dit onderzoek niet beschouwd als slechtziende personen.

Vanaf oktober gaan we ook op zoek naar slechtziende (visus tussen 1/10 en 3/10) testkandidaten.

De testkandidaten hebben bij voorkeur een diploma secundair onderwijs of een bachelorsdiploma, maar ook deelnemers met een andere opleiding zijn welkom. Ze leggen drie testen af en vullen een vragenlijst in. Ze zullen er voor zorgen dat we de testresultaten kunnen vergelijken.

Dit project kadert in het Diversiteitsbeleid van Selor. Lees hier alle info over Gelijke Kansen en de redelijke aanpassingen.

Waarom mee-testen?

Deelnemen aan deze test is een uitgelezen kans om kennis te maken met de reële selectietesten die bij ons worden ingezet. Achteraf krijg je een gedetailleerd feedbackrapport waarbij we je sterktes en zwaktes in kaart brengen. Bovendien krijg je een waardebon als bedanking voor je prestatie.

Deze procedure maakt deel uit van een studie, en heeft dus geen invloed op andere testen die je eventueel al aflegde of zal afleggen in de toekomst bij Selor.

Praktisch

De testmomenten vinden plaats bij Selor en worden in overleg met de deelnemers ingepland. Het afleggen van de test neemt gemiddeld een viertal uur tijd in beslag.

In januari 2015 (nader te bepalen data) vindt dan de tweede testmeting plaats. Na afloop van beide testsessies in januari ontvang je je waardebon (met een totaalwaarde van 45 euro).

Inschrijven

Inschrijven kan door het team Diversiteit Selor te contacteren, dat kan per mail naar diversity@selor.be.

Als blinde of zeer slechtziende testkandidaat kan je momenteel reeds de test afnemen. Testmomenten voor slechtzienden (visus 1/10 tot 3/10) zullen plaatsvinden vanaf oktober 2014, maar kunnen nu reeds vastgelegd worden.

We deden eerder ook een oproep voor ziende testkandidaten, deze testgroepen zijn volzet.

Meer info

Je bent geïnteresseerd om deel te nemen, maar zit nog met enkele vragen? Je kan terecht bij het team Diversiteit.

Man -164962_640