Mark _artikelstefvince

In de eerste editie van MARK, de nieuwe (gratis) bijlage die je maandelijks bij De Standaard en Het Nieuwsblad vindt, komen enkele “Selorianen” aan bod. Stefanie Billiet en Vincent Van Malderen. twee enthousiaste dertigers, praten honderduit over hun werk.

Want als je solliciteert voor een baan bij de overheid, is de kans groot dat je via Selor passeert. Maar de ambities reiken verder. “Wij willen de rotonde zijn waar werknemers langskomen voor een carrièreswitch.”

“Werken bij de overheid is hot”, weet Stefanie Billiet. “De omstandigheden zitten goed: het imago van de overheid is erop vooruit gegaan en door de crisis zoeken mensen de zekerheid van een vaste job. Sollicitanten geloven bij ons een goede balans werk-privé te vinden en voor een groot aantal profielen betaalt de overheid lang niet slecht. Bovendien zijn er heel wat opleidings- en doorgroeikansen. Alles samen kunnen wij een goede deal bieden.”

Toch blijven er hinderpalen. Misschien wel de taaiste is dat de overheid erg streng is als het aankomt op diplomavereisten. Wie niet over het juiste diploma beschikt, kan voor de meeste jobs niet eens solliciteren. Al wordt daar in sommige gevallen wel een mouw aan gepast en hoopt Vincent Van Malderen dat het in de toekomst nog soepeler wordt.

Benieuwd naar wat ze nog meer te zeggen hebben? Lees het artikel hier.

Natuurlijk heeft MARK veel meer te bieden. Blijf op de hoogte en bezoek regelmatig de MARK-websites op De Standaard en Het Nieuwblad. Je kan MARK ook volgen op Facebook en Twitter