Het FANC is de overheidsinstelling die waakt over ioniserende straling en de gevaren die zich daarbij kunnen voordoen. Vaak gebruikt men voor deze straling de term 'radioactiviteit'. Strikte reglementering bepaalt hoe en wanneer met radioactieve stralen mag worden gewerkt. Het welbekende symbool 'radioactiviteit' is verplicht wanneer er sprake is van stralingsgevaar.

Strenge controle

Opvolgen of de strikte wetgeving ook wordt gerespecteerd, om zo de bevolking en het leefmilieu te beschermen, zo luidt samengevat de opdracht van het FANC. Het werkterrein is zeer breed, want radioactiviteit kent veel toepassingen, van röntgenfoto's bij de tandarts tot kernreactoren. Steeds staat het Agentschap in voor de inspectie en controle op alle installaties en transporten. Het FANC waakt ook over het Belgische grondgebied en dit door permanent de radioactiviteit in de lucht, het water en de bodem te meten. Daarnaast geeft het Agentschap advies en informatie over radioactiviteit en werkt het actief mee aan de regelgeving over dit domein.

Vier vacatures

Het FANC telt vandaag zo'n 150 medewerkers en is op zoek naar extra krachten om zijn organisatie te optimaliseren. Hieronder vind je de vier vacatures. Klik op de jobtitel voor meer informatie of om te solliciteren.

Meer informatie over het FANC: www.fanc.fgov.be

 

fanc