Julie Lima, 22 jaar: "Mijn jonge leeftijd gaat gepaard met leergierigheid"

julielimaartikel

Welk parcours heb je afgelegd?

Toen ik na het middelbaar mijn diploma economie op zak had, heb ik eerst een regentaat moderne talen en daarna een studie communicatie geprobeerd. Na een jaar ben ik gestopt, met de overtuiging dat ik op de schoolbanken nooit zoveel zou leren als in de praktijk. De overheid leek me wel wat, en zo ben ik bij Selor terechtgekomen. Intussen heb ik een job gevonden op een advocatenkantoor waar ik me momenteel met faillissementen bezighoud.

Naar welke functie heb je gesolliciteerd?

Ik heb heel wat selecties afgelegd bij Selor. De laatste selectie was voor secretariaatsassistent bij de DOSZ. Daar heb ik naar gesolliciteerd omdat ik altijd al werd aangetrokken door een job in een bedrijf, vooral voor administratieve taken. Die job stond me heel erg aan, omdat ik de evolutie van een dossier zou kunnen volgen, van het begin tot het einde, in tegenstelling tot het werk aan een lopende band.

Wat vond je van de selectieprocedure bij Selor?

In het algemeen ben ik heel tevreden. De tijd die verloopt tussen het afleggen van de selecties en het meedelen van de resultaten is correct: maximum een maand voor de eerste fase en een tiental dagen voor de interviews. De juryleden zijn vrij stipt, wat ik zelden ervaren heb bij sollicitatiegesprekken. De infrastructuur is modern, er zijn tijdschriften en drankautomaten in de wachtzalen. En het personeel is vriendelijk.

Wat zijn de voor- en nadelen van je leeftijd ten opzichte van een oudere kandidaat?

Jong zijn is volgens mij een voordeel op heel wat vlakken. Allereerst begin ik pas op de arbeidsmarkt, ik ben dus heel gemotiveerd. Ik moet ook veel ontdekken, ik ben heel leergierig. Een van de voordelen die je als schoolverlater hebt, is dat je heel vlug heel veel informatie kunt absorberen en verwerken. Oudere mensen hebben uiteraard meer kennis en ervaring, maar mijn jonge leeftijd heeft dan weer het voordeel dat ik nog heel kneedbaar ben en meer open sta voor nieuwe dingen, zoals informaticaprogramma's.