Gelijke kansen voor personen met een migratieachtergrond

Diversiteit is een belangrijk speerpunt voor Selor. Zo ijveren we ervoor dat de overheid onze moderne samenleving weerspiegelt. Daarom zou Selor graag personen met een migratie-achtergrond willen stimuleren om te solliciteren voor een job bij de federale overheid. 

“Geloof in jezelf en ga ervoor”

Nathalie (30 jaar) uit de Democratische republiek Congo werkt voor het kabinet Sociale Zaken en Volksgezondheid:

 

Ontdek onze inspirerende verhalen

Argentinië, Afghanistan, de Democratische republiek Congo, Libanon, Chili, Zuid-Afrika, Marokko, Oekraïne, Suriname... De  grote variatie in achtergronden vormt een van de verrijkende facetten van de diversiteit van het federale overheidspersoneel. Selor wil graag nog meer personen met een migratie-achtergrond warm maken om te solliciteren voor een job bij de federale overheid.

Daarom verzamelden we 17 inspirerende getuigenissen van federale ambtenaren die je vertellen over hoe ze aan de slag gingen bij een overheidsdienst. Hun diverse verhalen, leeftijden en origines tonen aan dat de federale overheid veel kansen te bieden heeft. Pr Nathalie
Pr Frank
Pr Elisabeth
Pr Hakim
Pr Faten
Pr Olena
Pr Evelyne
Pr Beauty
Pr Kareen
Pr Liliane 
Pr Mehmet
Pr Alejandra
Pr Eylen
Pr Samer
Pr Sidi
Pr Sinaya

De transcripties voor personen met een auditieve beperking van deze campagnefilmpjes vind je hier. De Nederlandse/Franse vertaling van deze filmpjes vind je hier.  

Initiatieven

  • Selor bouwt specifieke communicatiekanalen uit om jobs te verspreiden op de juiste plaatsen. Zo beschikken we over een uitgebreide lijst van verenigingen en organisaties waar we onze jobs kunnen verspreiden. Samen met deze organisaties werken we ook projecten uit en delen we ervaringen.
  • Selor doet er alles aan om te zorgen dat de testen geen discriminerende elementen op gebied van afkomst en cultuur bevatten. Specifiek gaat Selor, in samenwerking met experten, na of geslacht en afkomst een invloed hebben bij het meten van competenties.
  • Daarnaast organiseert Selor geregeld 'Test de test-sessies'. Door onderzoek bij zowel personen met als zonder migratieachtergrond wordt daarbij nagegaan of de testen neutraal zijn op gebied van afkomst en cultuur. Zo weet Selor zeker dat het accent op competenties ligt.
  • Bij de ontwikkeling of de aankoop van nieuwe testen is het een voorwaarde dat deze neutraal zijn en gelijke kansen bieden aan iedereen. 
  • Ook het verwerken van testresultaten gebeurt objectief en neutraal. Voor het merendeel van de testen gebeurt de verbetering automatisch met de computer. Bij het verbeteren van schriftelijke testen zijn naam, afkomst en geslacht niet zichtbaar voor de personen die een test verbeteren. 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures