Eerste hulp bij een eerste job

Ben je laatstejaarsstudent of pasafgestudeerd en wil je je eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten? Lees deze pagina dan verder.

We rekruteren voor meer dan 150 verschillende werkgevers, en die hebben geregeld jobs waar geen voorafgaande ervaring voor nodig is. In functie van de voorkennis wordt dan meestal een opleiding voorzien voor wie wordt aangenomen. Een ideale formule voor starters dus, dat zie je ook in dit kort animatiefilmpje speciaal voor wie pas is afgestudeerd.  


Blueguy

 

Vacatures

Ga direct naar de pagina met alle vacatures. 

Maak een online cv en solliciteer daarna in 1 muisklik

OnlinecvG

Als je bij de federale overheid wil werken, kan je alleen online solliciteren. Daar heb je een eigen profielpagina nodig, je online dossier. Hier kan je ook online jouw cv ingeven. Eens je dit hebt ingevuld, kan je het makkelijk hergebruiken wanneer je voor verschillende functies solliciteert. Handig dus! Zorg er wel voor dat je geregeld kijkt of alle info nog up-to-date is. Dit animatiefilmpje toont in minder dan 2 minuten hoe je solliciteert bij de federale overheid.

 

Solliciteer al tijdens je studies

Zelfs voor jobs waarvoor je een diploma nodig hebt, kan je al solliciteren als laatstejaarsstudent. En dus ook deelnemen aan de selectietesten. Als je verdergaat in de procedure en uiteindelijk in aanmerking komt voor een job, moet je wel je diploma behaald hebben.

Maak nu al kennis met sollicitatietesten en interviews

Solliciteren bij de federale overheid betekent ook deelnemen aan selectietesten. Het gaat zowel om pc-testen als interviews, en de bedoeling is steeds om jouw competenties in te schatten. Zeker wie pas afstudeert, is daar niet meteen mee vertrouwd. Op onze website vind je daarom een uitgebreid overzicht van alle mogelijke testen. Naast wat uitleg zijn er ook oefentesten, zodat je vooraf al een idee hebt van wat je te wachten staat. In dit filmpje vertellen we hoe interviews eraan toegaan.

Gelijke kansen voor iedereen

Heb je een handicap, leerstoornis of beperking? Laat die je vooral niet tegenhouden om een uitdagende job te zoeken. Bij de federale overheid trekkken we voluit de kaart van gelijke kansen en zorgen we voor ‘redelijke aanpassingen’ wanneer je aan selectietesten deelneemt. Dat kan gaan van vergroot- of voorleessoftware tot een tolk gebarentaal. Het enige wat jij hoeft te doen, is tijdig deze aanpassingen aanvragen.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures