Artikel 6 Gerechtspersoneel

Voor dit taalcertificaat moet je 3 modules afleggen (luisteren, lezen en spreken) en Selor nodigt je hiervoor 2 keer uit. 

Module

Sessie

Duur

Test

Moeilijkheidsgraad (ERK)

Geslaagd

Voorbereiding

Luisteren

1

1 uur

Pc

B1: Ik kan de hoofdpunten begrijpen wanneer in duidelijk gearticuleerde standaardtaal wordt gesproken over vertrouwde zaken die ik regelmatig tegenkom op het werk, op school, in mijn vrije tijd enzoverder. Ik kan de hoofdpunten van veel radio- of tv-programma’s over actuele zaken of over onderwerpen van persoonlijk of beroepsmatig belang begrijpen, wanneer er betrekkelijk langzaam en duidelijk gesproken wordt.

 

 

5/10

 

Het online taaloefenpakket (Demotest B1 Lire FR) (Demotest B1 Lezen NL). Op je taaltest krijg je vragen van het niveau 'Eerder gemakkelijk'.

Lezen

1

1 uur

Pc

B1: Ik kan teksten begrijpen die hoofdzakelijk bestaan uit hoogfrequente, alledaagse of aan mijn werk gerelateerde taal. Ik kan de beschrijving van gebeurtenissen, gevoelens en wensen in persoonlijke brieven begrijpen.

Spreken:  gesprek

2

12 min

Voor een jury

B1: Ik kan de meeste situaties aan die zich kunnen voordoen tijdens een reis in een gebied waar de betreffende taal wordt gesproken. Ik kan onvoorbereid deelnemen aan een gesprek over onderwerpen die vertrouwd zijn of mijn persoonlijke belangstelling hebben of die betrekking hebben op het dagelijks leven (bijvoorbeeld familie, hobby’s, werk, reizen en actuele gebeurtenissen).

Voorbeeld van een feedbackrapport (pdf NL) (pdf FR)

 

Hoe inschrijven

Ga naar 'Mijn taaltesten' in je account en kies:

  • inschrijven;
  • gerechtzaken/gerechtspersoneel;
  • de taal van je diploma;
  • de taal waarin je getest wil worden;
  • 'artikel 6'

Schrijf je nu in

 

Wettelijke basis

15 JUNI 1935 - Wet op het gebruik der talen in gerechtszaken. 

13 MAART 2007 - Koninklijk besluit tot regeling van de examens waarbij het gerechtspersoneel in de gelegenheid wordt gesteld te bewijzen dat zij in staat zijn de bepalingen na te komen van de wet op het gebruik der talen in gerechtszaken.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures