Maak mee een succes van Belgisch EU-voorzitterschap

In de eerste helft van 2024 neemt België het EU-voorzitterschap waar. Om daar een succes van te maken, is de federale overheid op zoek naar meer dan 200 tijdelijke krachten, van allerlei slag. Heb je een bachelor- of masterdiploma en ben je op zoek naar een leuke uitdaging? Aarzel dan niet om te solliciteren!

Of je nu bijna je diploma op zak hebt, pas bent afgestudeerd of al enkele jaren ervaring hebt: de federale overheid is in de eerste plaats op zoek naar gemotiveerde mensen om het EU-voorzitterschap mee in goede banen te leiden. Een grote Europa-kenner hoef je dus niet te zijn, als je maar graag de handen uit de mouwen steekt.

Divers jobaanbod

Liefst zestien rekruterende overheidsdiensten zijn op zoek naar uiteenlopende bachelor- en masterprofielen, waaronder communicatiemedewerkers, bio-ingenieurs, tolken, juristen, financieel deskundigen en administratieve experts. Voor ieder wat wils dus!

De aangeboden contracten zijn van bepaalde duur, tot 31 juli 2024, wanneer het EU-voorzitterschap afloopt. Zo krijg je de kans om een unieke ervaring op te doen: je kan meewerken aan uitdagende projecten in een internationale context, waarbij in veel gevallen ook de mogelijkheid bestaat om een netwerk op te bouwen met collega’s uit de Belgische én Europese administraties.

Meer info

De algemene selectieprocedure voor zowel bachelor- als masterprofielen is geopend en loopt nog tot en met 31 mei. Wie slaagt, komt op een reservelijst terecht en krijgt vervolgens concrete jobaanbiedingen. Aarzel dus niet om te solliciteren!

Rekruterende federale overheidsorganisaties

Wil je meer te weten komen over de organisaties die aanwerven en hoe je er kan bijdragen aan het Belgische EU-voorzitterschap, klik dan op één van de links in onderstaand overzicht:

Heb je nog vragen?

Neem dan een kijkje op onze FAQ-pagina of mail naar voorbereidingEU2024@bosa.fgov.be.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures