Sophie Buyse

Sophie Buyse
Vertel ons over je job…

Het is mijn eerste job! Ik ben projectmedewerker bij Selor en ben vooral bezig met geautomatiseerde verbeteringsprojecten.
We hebben een schat aan gegevens waar we inzicht in proberen te krijgen met als doel de workflow of bepaalde processen te verbeteren.
Met Business Inteligence bv (BI) willen we de informatie beschikbaar stellen voor wie het nodig heeft op eender welk moment, zonder dat men telkens gegevens moet vragen en een bepaalde persoon die gegevens dan nog moet opzoeken. We gebruiken eenduidige definities zodat iedereen weet wat deze gegevens inhouden.
Ook worden we bij de ontwikkeling van nieuwe projecten betrokken, zodat we kunnen doorgeven aan IT welke gegevens zeker bewaard moeten worden in het nieuwe project. Op die manier kunnen we achteraf dan makkelijk(er) de gevraagde gegevens terugvinden.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Selor is een heel dynamisch bedrijf! Er lopen veel interessante projecten, waar ik op de een of andere manier bij betrokken word. De sfeer onder collega's is heel open en collegiaal; er wordt heel wat afgelachen op de werkvloer (hoewel er ook heel hard gewerkt wordt!). We werken niet elk in een apart bureau maar hebben landschapsbureaus. Dat draagt volgens mij zeker bij aan de open sfeer.
Ook de work-life balance zit echt goed: we werken 40 uur per week, waardoor we elke maand recht hebben op 1 dag recup. Op deze manier komen we aan 38 dagen 'verlof' (26 dagen verlof en 12 dagen recup). Mijn partner moet voor zijn werk vaak op congres naar het buitenland en doordat ik zoveel verlof heb, kan ik af en toe meegaan.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Ik heb me ingeschreven via Selor voor de statutaire job van statisticus. Dan moest ik bij Selor eerst 4 testen afleggen (ARAT, NRAT, VRAT en een test over statistiek). Omdat er maar weinig kandidaten waren (statistiek is niet zo populair…), had ik in de namiddag ook meteen het interview. Eerst kreeg ik een case die ik mocht voorbereiden. Het was een zeer vermoeiende dag, maar op het einde van die dag wist ik zeker: hier wil ik komen werken!

Herinner je je eerste werkdag?

De eerste dag op Selor, werd ik eerst onthaald door de personeelsdienst waar ik uitleg kreeg over het  arbeidsreglement. 
Op mijn werkplaats werk ik onthaald door mijn verantwoordelijke, die ook als mijn peter was aangeduid. Het 'peter/meter'-systeem vind ik heel goed: je krijgt iemand toegewezen die zich ontfermt over je en waar je met je vragen terecht kan.