Michael Lafontaine

Michaël Lafontaine
Vertel ons over je job…

Ik werk op het Bureau voor Internationale Overeenkomsten. Die dienst beheert de pensioendossiers van Belgen die in het buitenland hebben gewerkt en van buitenlanders die in België hebben gewerkt, volgens de internationale overeenkomsten die tussen België en talrijke landen in de wereld zijn gesloten.
Ik beheer er de dossiers van de toekomstige gepensioneerden: eerst verzamel ik alle elementen die nodig zijn om een pensioen te berekenen en dan maak ik die berekening.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Voor ik bij mijn huidige werkgever kwam, heb ik meer dan 6 jaar als verkoper gewerkt. Die heroriëntatie van mijn carrière verliep vlotter dan ik gedacht had. Dat is het bewijs dat de meest gevarieerde profielen bij de overheid terecht kunnen.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Er zijn talrijke uitdagingen: vergrijzing van de bevolking (dus stijging van de pensioenaanvragen) en een grote uitstroom wegens pensionering in onze organisatie. Als je dus nieuwe uitdagingen in een moderne en humane administratie wil aangaan, kom dan naar ons.
We hebben een kleine toneelgroep opgericht met de ondersteuning van onze administratie en van de leden van de vriendenkring van het personeel. Dat bewijst toch wel dat onze organisatie ook aandacht heeft voor haar personeel.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Nadat ik succesvol een rekruteringsprocedure had doorlopen, kreeg ik regelmatig aanbiedingen voor verschillende overheidsorganisaties. Aangezien ik een nieuwe wending aan mijn carrière wou geven, besloot ik in te gaan op de aanbieding van de Rijksdienst voor Pensioenen.