Tom Van Hoof

Regie _tomvanhoof

Wat doen jullie precies?

Ons team van Bouw en renovatie in Antwerpen bestaat uit twaalf mensen; een mix van architecten, ingenieurs, werfcontroleurs en tekenaars. Wij doen renovatie- en nieuwbouwprojecten. Momenteel werken wij het Forensisch Psychiatrisch Centrum op Linkeroever af, bestuderen wij hoe we de diensten van de Federale politie kunnen centraliseren en stellen wij de renovatiestudie op van het gerechtsgebouw aan de Britse Lei. Daarnaast ondersteunen wij de pijlers Immo en Facility en onderhoud, bijvoorbeeld bij het aanpassen van nieuw ingehuurde gebouwen of bij het opmaken van bouwaanvragen. Afhankelijk van het project zijn we met ons team ongeveer bij het ganse bouwproces betrokken: van het eerste ontwerp over werfopvolging tot projectmanagement.

Wat maakt de job zo aantrekkelijk?

De grote mate van autonomie. Het is ook een uitdaging om alle – vaak dringende en noodzakelijke werken – tot een goed einde te brengen, en dat binnen de budgettaire krijtlijnen.

Bovendien zijn negentig procent van de mensen in ons team in de laatste vijf jaar aangenomen en werken wij in een dynamische omgeving met gedreven jonge mensen.

Dat is niet iets wat je in eerste instantie verwacht van een overheidsorganisatie. Iedereen krijgt bij ons veel verantwoordelijkheid en een gezonde dosis druk, in combinatie met de juiste work-life balance.