Eve Honnay

Eve Honnay
Vertel ons over je job…

Ik ben directieassistente en hoofd van het secretariaat van het KMI. Ik bereid onder andere de dossiers en vergaderingen van de directeur voor zodat hij zich volop kan bezighouden met het strategisch beleid.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Het KMI is mijn eerste werkgever. Ik ben er begonnen als secretaresse. Vervolgens werd ik directieassistente, wat meer verantwoordelijkheden inhoudt, en nu ben ik hoofd van het secretariaat en de receptie. Ik oefen ook ad interim de functie van hoofd van de personeelsdienst uit.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Dat is een buitengewoon voordeel! Wat ik bijzonder waardeer is de vrijheid van handelen die ik heb. Ik beslis zelf hoe ik mijn dagelijks werk organiseer, ik heb verantwoordelijkheden en kan beslissingen nemen om ze uit te oefenen. Mijn taken zijn enorm gevarieerd. Bovendien hebben we glijdende werkuren, zodat we ons gezinsleven en ons werk goed kunnen combineren. Tot slot heerst er een erg goeie sfeer bij het KMI.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Ik ben contractueel. Ik werd in 1992 aangeworven nadat ik gereageerd had op een jobaanbieding die in de kranten stond.

Herinner je je eerste werkdag? Wil je een anekdote meedelen?

In 1999 lag het KMI mee aan de basis van het succes van de eerste non-stop-ballontocht rond de wereld van Bertrand Piccard en Brian Jones. Onze eigen weersvoorspeller Luc Trullement stond hen bij en gaf hen meteorologische assistentie. Het KMI wou dat vieren op een persconferentie, gevolgd door een champagnereceptie, waarop prins Filip aanwezig ging zijn. Hij wou erbij zijn uit vriendschap voor Bertrand Piccard. De bewakingsdienst van de prins was echt indrukwekkend. Het leek wel alsof we in een spionagefilm beland waren! En toch hielden diezelfde bewakers iemand met een mooie, grote sabel niet tegen.... Met zijn sabel opende hij de champagnefles, zoals de gewoonte is bij dergelijke succesrijke ballonvaarten! Kortom, het was allemaal lichtjes surrealistisch!