Jobs bij de FOD Sociale Zekerheid? Solliciteer voor deze overheidsdienst

Sociale zekerheid: niet boeiend, te ingewikkeld of te ver van je bed? Absoluut niet!

Samen werken wij aan ieders welzijn: werknemers of zelfstandige ondernemers, burgerlijke oorlogsslachtoffers of personen met een handicap en nog vele anderen.

Maar werken bij ons betekent ook: ambitieuze en innovatieve projecten, dynamische teams, ontwikkeling van je competenties in een leuke werkomgeving, eigen initiatief en verantwoordelijkheid…

Aantal medewerkers (bij benadering): 1.300

We rekruteren verschillende profielen:

Juristen, economisten, controleurs of sociaal inspecteurs, expert-artsen, maatschappelijke assistenten, historici, informatici, beheersexperten, vertalers, communicatie-experten, administratief en logistiek beheerders.

Onze medewerkers appreciëren:

De moderne werkomgeving en onze aangename bedrijfscultuur waar diversiteit en waarden als respect voor zelfontplooiing  centraal staan.
Elke medewerker beslist zelf waar, wanneer en hoe hij werkt: keuze om te prikken of niet te prikken, mogelijkheid om thuis te werken en dynamic office, bepaling van objectieven maar autonomie in de aanpak.

Onze projecten:

  • Handiweb: Handiweb is het elektronisch loket van de dienst Personen met een handicap van de FOD Sociale Zekerheid. Het is bestemd voor personen met een handicap of hun mandaathouders. Via deze website en hun elektronische identiteitskaart kunnen zij 24u op 24 hun dossier raadplegen.
  • Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie (1 juli - 31 december 2010): Onze FOD ondersteunde het sociale luik van het Belgisch Voorzitterschap, zowel de inhoud (expertise, Europese processen) als de operationele aspecten (budget, logistiek en communicatie). We organiseerden verschillende conferenties, zoals "Assuring a Right to Adequate Pensions and Social Protection for all European Citizens" en "Handicap Strategy.
  • Leiderschapsontwikkeling: Door de recente veranderingen binnen de organisatie, zoals de invoering van dynamic office, telewerken, het afschaffen van de prikklok, voelen heel wat leidinggevenden zich onzeker in hun nieuwe rol. Eén van de projecten om onze leidinggevenden te ondersteunen is het leertraject "Leidinggeven in een context van anders werken".