Wouter Eerdekens

Wouter Eerdekens
Vertel ons over je job…

Onze dienst begeleidt de opmaak van de begroting en van alle wijzigingen aan deze begroting. Ze controleert hiervoor de voorstellen van de FOD's, geeft adviezen aan de Minister van Begroting en zorgt voor de opmaak van de begrotingswet die wordt ingediend in het parlement. Elke FOD wordt hiervoor opgevolgd door een begrotingstitularis.
Ik werk zelf voor de centrale dienst van de Dienst Begeleiding begroting. Wij ondersteunen de begrotingstitularissen en houden ons bezig met zaken die gelden voor alle FOD's. Ik hou me onder andere bezig met de verdeling van de interdepartementale provisie. Dit is een pot met geld die kan gebruikt worden voor uitgaven die op het moment van de opmaak van de begroting nog onzeker zijn, zoals bijvoorbeeld de indexering van de lonen.
Daarnaast werk ik mee aan een project dat de software wil vernieuwen van een programma voor de opmaak van de begroting.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Dit is eigenlijk mijn eerste echte job. Ik heb na mijn studies wat interimwerk gedaan en ben daarna bij de FOD B&B vast begonnen.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Aangezien onze FOD niet zo groot is, heerst hier een gezellige sfeer. Door de glijdende werkuren kan je privé en werk op elkaar afstemmen. We kunnen ook een dag per week telewerken. De  begrotingswetgeving van de overheid kan je op school niet of maar beperkt leren. Daarom krijgt iedereen een interne opleiding. Daarnaast kan je nog cursussen volgen.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Ik ben statutair aangeworven via een algemene selectie voor economisten bij de federale overheid. Er waren enkele honderden deelnemers. Volgens het resultaat werd ik opgenomen in een wervingslijst en kreeg ik alle vacatures voor economisten binnen de federale overheid. Ik heb me dan kandidaat gesteld voor mijn huidige job. Bij de FOD B&B zelf was er daarna nog een computertest en een interview.