Dr D.T.

Blue Guy

Als arts werken bij de overheid? Ik kan het alleen maar aanbevelen na een hectische carrière eerst als specialist in opleiding verbonden aan een ziekenhuis en dan als eenpitter in een privé-praktijk.

Het leven als arts-ambtenaar is voor mij persoonlijk alvast minder stresserend, maar daarom niet minder boeiend en uitdagend. Als een detective spit ik medische dossiers uit.

Via het internet leer ik meer over en sta ik soms versteld van de aangeboden gezondheidszorgen wereldwijd. Ik heb andere landen en culturen alvast op een andere manier leren kennen.

Wat ik ook prettig vind, is dat ik nu kan overleggen met collega’s en dat ik een heel team aan medewerkers rond mij heb die mij kunnen ondersteunen. Het leuke aan deze positie is ook dat ik al een stuk van de wereld heb kunnen zien, letterlijk dan, door een deportatie- of repatriëringsvlucht medisch te begeleiden.

Nadat de repatriëring volbracht is, is één of meerdere overnachtingen ter plaatse of in een naburig land als een minivakantie in een land waar je normaal gezien niet met vakantie zou gaan. »