Katrien Martens

Katrien Martens
Vertel ons over je job…

Als inspecteur medische hulpmiddelen help je mee aan het bewaken van de Belgische markt voor deze producten. Je gaat op inspectie bij fabrikanten, distributeurs en professionele gebruikers. Je komt op zeer veel verschillende plaatsen en leert veel mensen en hulpmiddelen kennen. Je inspecteert alleen of in teamverband. De dagen dat je niet op inspectie bent, werk je van thuis uit of op kantoor aan je voorbereiding of rapporten. Minstens een dag per week ben je aanwezig in het hoofdkantoor in Brussel voor vergaderingen of overleg met collega's.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Ik ben van opleiding dierenarts, gespecialiseerd in de voortplanting bij paarden. Maar die job viel zeer moeilijk te combineren met een gezin. Daarom heb ik besloten een andere weg in te slaan en ben ik terecht gekomen hij het FAGG, waar ik in 2010 ben begonnen als (stagiair) inspecteur medische hulpmiddelen. Omdat er in de diergeneeskunde ook zeer veel medische hulpmiddelen gebruikt worden, komt mijn ervaring als dierenarts mij nog regelmatig van pas.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

De sector van de medische hulpmiddelen is nog volop aan het groeien. Zowel op het gebied van producten als op het gebied van wetgeving staat deze sector absoluut niet stil. Dit zorgt voor veel afwisseling en de mogelijkheid bestaat om samen een systeem te ontwikkelen voor de controle van deze groeiende markt. Het FAGG biedt iedere medewerker de kans om mee te werken aan dergelijke projecten.
Als inspecteur heb je een vrij grote vrijheid, je werkt deels van thuis uit en plant je agenda grotendeels zelf. Ondanks het feit dat je veel alleen werkt, is overleg in team zeer belangrijk en wordt hier veel aandacht aan geschonken.
Praktisch gezien is de locatie vlak bij het station Brussel Zuid ook een voordeel, niet alleen voor het woon-werkverkeer maar ook voor bijvoorbeeld een lunch 's middags.

Herinner je je eerste werkdag? Wil je een anekdote meedelen?

Omdat ik had deelgenomen aan een algemene selectieprocedure voor inspecteur bij het FAGG, had ik totaal geen idee in welke sector ik terecht zou komen. Ik wist zelfs amper wat medische hulpmiddelen waren. Ook nu nog ontdek ik regelmatig nieuwe hulpmiddelen, wat deze job zeer boeiend maakt.