Jessica Collin

Jessica Collin
Vertel ons over je job...

Ik maak deel uit van een team dat instaat voor de administratieve afsluiting van nieuwe aanvragen voor vergunningen voor humane geneesmiddelen. Deze taak houdt in dat de procedure wordt afgesloten en dat de nodige nationale documenten (bijsluiter, SKP, labeling, mock-up…) worden nagekeken in de drie landstalen. Tijdens deze afsluitingsfase leveren wij eveneens de vergunning(en) voor het in handel brengen. Dit alles verloopt in samenwerking met de Europese/nationale instanties en de farmaceutische industrie.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Van opleiding ben ik leerkracht Frans-geschiedenis-Latijn. Ik heb eveneens een bachelor na bachelor voor remediërend leren en zorgverbreding. Hierdoor kan ik kinderen met leerproblemen en -stoornissen begeleiden. Ik heb gedurende vijf jaar graag lesgegeven, zowel in het secundair als buitengewoon secundair onderwijs, aan leerlingen tussen 12 en 21 jaar. Ik heb veel leuke momenten beleefd maar was door de vele interim-opdrachten nooit zeker van mijn betrekking. Daarom ging ik op zoek naar een job met uitzicht op meer werkzekerheid.

Werken voor het FAGG ... Is dat volgens jou een voordeel?

Ik heb de kans gekregen om mij te verdiepen in een administratieve job en de nodige regelgeving die hierbij hoort.  Ons takenpakket is op administratief vlak vrij uitgebreid, maar toch strikt omlijnd. Er zit ook voldoende afwisseling in ons werk. Hier aansluitend vind ik het ook interessant dat ik dagelijks meer doelgericht kan gebruikmaken van mijn talenkennis. Documenten kunnen opgesteld zijn in het Nederlands, Frans, Engels of Duits.

In ons team heerst een open en ontspannen sfeer, waar ruimte is voor zelfontplooiing en groeimogelijkheden.
Wat ik vooral belangrijk vind aan mijn huidige job, is dat het zowel op professioneel vlak, als op privévlak voor een zekere stabiliteit heeft gezorgd.

Bovendien hebben we ook enkele extra praktische voordelen. Tijdens de middagpauze is er de mogelijkheid om te sporten. Vanuit de sociale dienst worden meerdere initiatieven georganiseerd waar je vrijblijvend aan kan deelnemen.
Wat betreft het openbaar vervoer krijgen we een trein- en/of bus- en/of tramabonnement en bijgevolg hoef ik dus niet met auto naar Brussel komen.