Alt

Voorbereiding : 30-60 min.
Test: 45-75 min.

Alt

PC-test

Je werkt in een fictieve werkomgeving een aantal opdrachten af. Aan de hand van een nagebootste e-mailbox of postbak worden een aantal competenties getest.

Hoe werkt de test?

In de postbak zit een hele stapel berichten die kan variëren van korte memo's en telefoonrekeningen tot vertrouwelijke brieven en zelfs hele rapporten. Het is jouw taak om in een bepaalde tijd de post af te handelen. Aan jou dus om uit te maken welke berichten prioriteit hebben en hoe je er best gevolg aan geeft. Op deze manier wordt dan ook getest of je snel en correct hoofdzaken van bijzaken kunt onderscheiden en hoe je orde in de chaos kan aanbrengen.

Zo kan het eruit zien

postbakoefening

Resultaat en feedback

Als je de test aflegt, zowel voor de instapkaart (module 0) als voor de generieke screening (module 1), krijg je het resultaat de dag zelf. Je vindt de resultaten in je online dossier Mijn Selor. Je moet de helft hebben om geslaagd te zijn. Je kan meer informatie en feedback op je resultaat terugvinden in het feedbackrapport. Dat rapport ontvang je automatisch als je deze test aflegt in het kader van een gewone selectieprocedure die via Selor verloopt.

Let op: voor alle andere selecties of proeven contacteer je zelf Selor voor bijkomende uitleg of informatie. Deze feedback vraag je aan bij je Selor-contactpersoon. Zijn of haar naam staat bij de jobomschrijving. Na ontvangst van je resultaat heb je drie maanden de tijd om deze feedbackaanvraag in te dienen. Binnen de maand ontvang je vervolgens de motivering van je resultaat en een ontwikkelingsgerichte feedback op de door jou afgelegde test.

Demotest

Doe een demotest en ontdek hoe een test in zijn werk gaat.
Opgelet: de vragen die gesteld worden, zijn geen vragen uit de echte test. Deze demo laat je enkel kennismaken met de vraagstelling! Een echte test bevat ook meer vragen en duurt langer.

Doe de demotest