Selor tipt studenten: eerste hulp bij een eerste job

 

Ben je laatstejaarsstudent en wil je jouw eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt? Dan zet Selor je graag op weg met deze tips.

Selor rekruteert voor meer dan 150 verschillende werkgevers, en die hebben geregeld jobs waar geen voorafgaande ervaring voor nodig is. In functie van de voorkennis wordt dan meestal een opleiding voorzien voor wie wordt aangenomen. Een ideale formule voor starters dus, dat zie je ook in dit kort animatiefilmpje speciaal voor wie pas is afgestudeerd.

 


Blueguy

 

Vacatures

 • IT-verantwoordelijke (m/v/x) de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG)  

  Diploma van een basisopleiding van de 2de cyclus behaald in een afdeling informatica, computerwetenschappen of elektronica en geen ervaring.

  Solliciteren kan t.e.m. 22 februari 2018.
 • Reservelijst van bachelors (m/v/x) voor FOD Financiën 

  Diploma van graduaat of professionele bachelor.

  Solliciteren kan t.e.m 5 maart 2018. 

 • projectleider kwaliteitsbewaking (m/v/x) voor Beliris (FOD Mobiliteit en Vervoer) 

  • Diploma van master in de architectuur
  • Diploma van burgerlijk ingenieur-architect / master in de ingenieurswetenschappen: architectuur
  • Diploma van master in de industriële wetenschappen / industrieel ingenieur in de richting Bouwkunde of Landmeten,
  • Diploma van Burgerlijk ingenieur/ master in de ingenieurswetenschappen in de richting Bouwkunde. 

  Solliciteren kan t.e.m 26 februari 2018. 

 

 

Maak een online cv en solliciteer daarna in 1 muisklik

OnlinecvG

Bij Selor kan je alleen online solliciteren. Daar heb je een eigen profielpagina nodig, ‘Mijn Selor’. Hier kan je ook online jouw cv ingeven. Eens je dit hebt ingevuld, kan je het makkelijk hergebruiken wanneer je voor verschillende functies solliciteert. Handig dus! Zorg er wel voor dat je geregeld kijkt of alle info nog up-to-date is. Dit animatiefilmpje toont in minder dan 2 minuten hoe je solliciteert bij Selor.

 

Solliciteer al tijdens je studies

Zelfs voor jobs waarvoor je een diploma nodig hebt, kan je al solliciteren als laatstejaarsstudent. En dus ook deelnemen aan de selectietesten bij Selor. Als je verdergaat in de procedure en uiteindelijk in aanmerking komt voor een job, moet je wel je diploma behaald hebben.

Maak nu al kennis met sollicitatietesten en interviews

Solliciteren via Selor betekent ook deelnemen aan selectietesten. Het gaat zowel om pc-testen als interviews, en de bedoeling is steeds om jouw competenties in te schatten. Zeker wie pas afstudeert, is daar niet meteen mee vertrouwd. Op de website van Selor vind je daarom een uitgebreid overzicht van alle mogelijke testen. Naast wat uitleg zijn er ook oefentesten, zodat je vooraf al een idee hebt van wat je te wachten staat. In dit filmpje vertellen we hoe interviews eraan toegaan.

Gelijke kansen voor iedereen

Heb je een handicap, leerstoornis of beperking? Laat die je vooral niet tegenhouden om een uitdagende job te zoeken. Selor trekt voluit de kaart van gelijke kansen en zorgt voor ‘redelijke aanpassingen’ wanneer je aan selectietesten deelneemt. Dat kan gaan van vergroot- of voorleessoftware tot een tolk gebarentaal. Het enige wat jij hoeft te doen, is tijdig deze aanpassingen aanvragen.

Speel het Selor-game: hoe WOW werk jij?

Wow (1)

Ben jij klaar voor de arbeidsmarkt en voor de ‘New Way of Working' (NWOW)? Test in deze virtuele wereld hoe jij functioneert in een moderne werkomgeving waar ‘any time, any place’ centraal staat. Dit is weliswaar geen echte Selor-test, maar toch geeft dit game je na een kwartiertje al een idee van hoe WOW jij werkt! Ga hier meteen aan de slag met het Selor-game!