Instapkaart

Selor wil kandidaten zonder diploma of met een lager diploma een kans geven. Via een instapkaart kunnen ze solliciteren voor bepaalde jobs waarvoor ze normaal niet in aanmerking komen. Wanneer een job openstaat via de instapkaart, is dit vermeld in de deelnemingsvoorwaarden. Momenteel is de instapkaart alleen geldig voor de selectie van cipiers of penitentiair bewakingsassistenten (PBA’s).

 • Een procedure vanuit het gelijke kansenbeleid van Selor

  Selor wil  kandidaten zonder diploma of met een lager diploma niet uitsluiten. Zo kunnen ze solliciteren voor bepaalde jobs waarvoor ze normaal niet anmerking komen. Hiervoor moeten ze wel een zogeheten instapkaart behalen. 

  Met een instapkaart kan je niet zomaar solliciteren voor alle jobs. Het is de Minister van Ambtenarenzaken die bepaalt welke jobs opengesteld worden voor de instapkaart. Wanneer een job openstaat voor kandidaten met een instapkaart, staat dit vermeld in de deelnemingsvoorwaarden. Momenteel is de instapkaart alleen geldig voor de selectie van penitentiair bewakingsassistenten (PBA’s).

 • Blijf op de hoogte

  Op dit ogenblik zijn er geen data vastgelegd voor de volgende instapkaartproef. Je kan je e-mailadres hieronder nalaten en dan sturen we je een e-mail wanneer een nieuwe instapkaartproef georganiseerd wordt.

 • Meld je aan in Mijn Selor

  Om in te schrijven, moet je je aanmelden in Mijn Selor. Heb je nog geen Mijn Selor, dan moet je een account aanmaken.

  Je kan aanpassingen aan de testen vragen om niet gehinderd te zijn door je handicap, ziekte of leerstoornis

 • Schrijf je in

  Klik op de knop solliciteren. In Mijn Selor krijg je meteen een bevestiging van je inschrijving en een uitnodiging om je in te schrijven voor de testen. 

 • 2 pc-testen bij Selor

  Uitnodiging voor de testen via Mijn Selor 

  In Mijn Selor krijg je meteen de uitnodiging om je in te schrijven voor de testen. Klik bovenaan het bericht op de link schrijf je in voor testen en kies een datum die voor jou past. 

  2 pc-testen bij Selor

  Iedereen legt 2 pc-testen af bij Selor en heeft hiervoor 2u30 de tijd. Klik op de testen voor meer informatie en de link naar de demotesten. 

   

  De resultaten binnen de week in Mijn Selor

  Binnen de week nadat je deze testen afgelegd hebt, zijn je resultaten beschikbaar in Mijn Selor. 

  Geslaagd, dan wordt de instapkaart opgeladen in Mijn Selor

  Het officiële certificaat van de instapkaart wordt automatisch opgeladen in Mijn Selor. Maximaal 2 weken nadat je het bericht kreeg dat je bent geslaagd, is dit certificaat beschikbaar. 

  Niet geslaagd, je kan opnieuw deelnemen bij een volgende instapkaartproef

  Je kan maar een keer per periode deelnemen aan de instapkaartproef. Slaag je niet, dan moet je wachten tot Selor een nieuwe instapkaartproef organiseert om opnieuw te kunnen deelnemen.

 • Solliciteer via de instapkaart

  Wie slaagt voor de instapkaartproef, behaalt de instapkaart en kan solliciteren voor een job die openstaat voor kandidaten met een instapkaart. Momenteel is de instapkaart alleen geldig voor de selectie van cipiers of penitentiair bewakingsassistenten (PBA’s).

  De instapkaart blijft 5 jaar geldig.