Cybercriminaliteit is en blijft een hot topic. Belangrijke websites in binnen- en buitenland werden gehackt, waardoor de vraag naar meer beveiliging steeds luider klikt. Het Ministerie van Defensie maakt werk van deze blijvende dreiging en rekruteert 6 experten in cyber security (m/v/x) om zijn Stafdepartement Inlichting en Veiligheid (ACOS IS) te versterken. Ben jij gebeten door het computervirus? Ben je gedreven om een beveiligd netwerk te gebruiken? Solliciteer dan tot en met 29 maartvoor een boeiende job in cyberspace!

Heb je een diploma in informatica of ervaring in dit domein? Aarzel dan niet en solliciteer!

5 cyber security experts: je verdedigt beveiligde netwerken tegen cyber-aanvallen in één van deze drie rollen:

  • Security expert : je gaat op zoek naar mogelijke aanvallen.
  • Malware analyst:  je voert gedetailleerde analyses uit van malware.
  • Software security specialist : je keurt de veiligheidsaspecten van nieuwe software. Je houdt de mogelijkheden om het netwerk aan te vallen via kwetsbaarheden in de gebruikte software zo laag mogelijk.

1 cyber risk prevention expert: je identificeert, verzamelt en analyseert de informatie rond de dreiging tegen netwerk- en wapensystemen van Defensie. Zo verbeter je de detectie van cyberaanvallen tegen deze systemen. Je vormt een zo duidelijk mogelijk beeld van de cyberdreiging. Je houdt systematisch relevante “Indicators of Compromise” (IoCs) bij. Je voert dreigingsanalyses uit die relevant zijn voor de beschermde systemen.

Voor deze jobs heb je ofwel

  • Een master informatica, computerwetenschappen of elektronica. Ook als laatstejaarsstudent kan je solliciteren.
  • Een bachelor informatica, elektronica of programmeren, én minstens 3 jaar ervaring in één of meerdere domeinen van ICT-security.
  • Voor de job van cyber risk prevention expert kan je ook solliciteren met een master in een andere richting, als je ook minstens 3 jaar ervaring in één of meerdere domeinen van ICT-security.

Je hebt kennis van de technologieën web, e-mail, sociale media of netwerkprotocollen.  

Een stimulerende high-tech werkomgeving

Je werkt bij het Stafdepartement Inlichting en Veiligheid (ACOS IS) in een moderne en performante werkomgeving. Je kan je kennis en competenties verbreden dankzij de vele opleidingsmogelijkheden in binnen- en buitenland.

Geïnteresseerd? Solliciteren kan t.e.m. 29 maart 2017.