De eerste stap: de generieke screening bij Selor

Selor organiseert ‘de generieke screening voor bevordering naar niveau C’. Dat is de officiële naam voor de proeven om van niveau D bevorderd te worden naar niveau C. Deze proeven zijn gelijk voor alle federale ambtenaren. Ze gaan na of jij het werk aankan op niveau C. Als je slaagt, dan krijg je een vrijstelling voor het leven voor deze generieke screening, zodat bevordering naar niveau C makkelijker en sneller kan.

Je kan zelf inschrijven van 25 september t.e.m. 27 oktober

Om het voor federale ambtenaren makkelijker te maken om hun carrière uit te stippelen, organiseert Selor twee keer per jaar deze generieke screening voor bevordering naar niveau C. Van 25 september tot en met 27 oktober kan je inschrijven voor de eerstvolgende sessie. Dat doe je via jouw persoonlijke pagina op de website van Selor: Mijn Selor. Opgelet: zorg er voor dat jouw benoemingbesluit is opgeladen! Je kan zelf de datum kiezen waarop je de testen wil afleggen. Die gaan door van 1 oktober tot en met 1 december bij Selor in Brussel.

Bereid je voor

Bij Selor leg je de volgende twee testen af op een computer:

Klik op de naam van de test voor meer informatie en voor een demotest. Zo heb je vooraf al een idee hoe zo’n test ongeveer verloopt.

De tweede stap: de bevorderingsproeven van jouw overheidsdienst

Het tweede gedeelte van de bevorderingsproeven (de specifieke screening) organiseert Selor pas als het daarvoor een vraag krijgt van een overheidsdienst. Wanneer dat gebeurt, is het dan ook jouw P&O dienst zelf die intern zal bekendmaken dat deze specifieke screening wordt georganiseerd. Deze specifieke screening is niet gelijk voor alle federale ambtenaren, want ze wordt opgesteld voor een specifieke functie of dienst. Je zal zelf ook een datum kunnen kiezen via Mijn Selor.

Meer info

Op de website van Selor vind je meer uitleg over de procedure, en in deze FAQ geven we alvast de antwoorden op de vaakst gestelde vragen.