HVAC: wij maken je warm voor een job bij de overheid

Ook de federale overheid vult geregeld technische functies in, en doet hiervoor een beroep op Selor.

Zeker op het vlak van HVAC (Heating, Ventilation and Airconditioning) zoekt Selor geregeld kandidaten voor diverse jobs binnen dit domein.

Blueguy

Vacature

“Liever grote complexen dan eenvoudige huizen”

François werkt als HVAC-expert bij de Regie der Gebouwen:
“Eerst werkte ik als technisch tekenaar, maar daarna koos ik voor HVAC. Dat was mogelijk omdat ik als tekenaar genoeg ervaring had om toch in aanmerking te komen. Wat mij aantrekt in deze job is de grootschaligheid. Ik pas liever voor kleine huizen, geef mij liever gigantische complexen zoals gevangenissen of justitiepaleizen. Daarvoor zit ik dus perfect bij de Regie der Gebouwen.”

“De vele extra opleidingen hebben van mij een echte specialist gemaakt”

Tom ging aan de slag als technisch deskundige HVAC bij het RIZIV:
“HVAC vraagt echt wel om specialisatie, en hiervoor heb ik veel extra opleidingskansen gekregen. Voor mij echt wel een troef van de federale overheid. De soepele regeling maakte de combinatie opleiding/werk/privé perfect leefbaar voor mij. Die extra expertise komt nu goed van pas, want duurzaamheid en energiezuinigheid worden steeds belangrijker. Dit vertaalt zich in steeds complexere technische installaties en dus interessante uitdagingen op vlak van HVAC!”

"Ik voel me beter ten dienste van de maatschappij dan in de privé-sector!"

Giuseppe werkt als HVAC-expert bij de Regie der Gebouwen:
"De eerste tien jaar van mijn carrière heb ik in de privésector gewerkt. Maar na een zekere tijd had ik daar mijn buik van vol. De belangrijkste bekommernis was steeds om winst te maken, niet om je werk goed te doen. Terwijl ik nu in mijn huidige functie samen met anderen mij kan inzetten ten dienste van de maatschappij. Deze rol ligt mij veel beter.”

Welke overheidsdiensten?

De voorbije jaren rekruteerde Selor al HVAC-profielen voor                       

  • Regie der gebouwen
  • Koninklijke Bibliotheek van België
  • Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
  • Defensie
  • RIZIV

Welke jobs en profielen?

Binnen HVAC heft Selor al diverse jobs ingevuld. Al naargelang de functie volstond een diploma middelbaar onderwijs, of soms was er een bachelor of master vereist:

  • Controleur HVAC
  • Chauffagist
  • Technisch controleur HVAC
  • Technisch deskundige HVAC
  • Industrieel ingenieur HVAC

Hoe HVAC-vacatures vinden?

Op de vacaturepagina van selor.be vind je alle jobs terug. Tip: schrijf je in voor onze jobmailings en ontvang wekelijk jobs op jouw maat via jouw profielpagina Mijn Selor.