Het RIZIV is op zoek naar artsen

Het RIZIV (Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering) organiseert, beheert en controleert de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen. Om zijn organisatie uit te breiden, werft het RIZIV nu artsen aan, die ofwel als expert ofwel als onderzoeker aan de slag kunnen. Er zijn 5 vacatures in Brussel, 1 in Antwerpen en 1 in Gent.

Gezocht: artsen-experts en artsen-onderzoekers (m/v) voor Brussel, Antwerpen en Gent

Hieronder vind je een kort overzicht van de beschikbare functies. Klik op de vacatures voor meer informatie of om te solliciteren. Voor alle functies is ook een opleiding voorzien, dus ervaring is geen vereiste. Dit betekent dat ook laatstejaarsstudenten kunnen solliciteren voor deze functies.

  • 2 artsen-experts medische evaluatie (Brussel): je beoordeelt dossiers van invaliditeitserkenning en arbeidsongeschiktheid, en als expert adviseer je over deze materies.
  • 1 arts-expert medische ongevallen (Brussel): je stelt diagnoses in medische dossiers van personen die aangeven schade te hebben geleden binnen de gezondheidszorg.
  • 1 arts-expert Geneesmiddelen (Brussel): je analyseert en evalueert dossiers over de terugbetaling van nieuwe geneesmiddelen of de aanpassing van de terugbetaling van bestaande geneesmiddelen
  • 2 artsen-onderzoekers (Antwerpen en Gent): je toetst - vanuit een van de gewestelijke diensten van het RIZIV - de medische praktijkvoering af aan de wettelijke en reglementaire bepalingen en aan de stand van de wetenschap.
  • 1 arts-onderzoeker (Brussel): je volgt thematische enquêtes op van jouw collega's van de gewestelijke diensten en je onderzoekt aan de hand van deze informatie hoe het RIZIV de middelen van de Verplichte Verzekering Voor Geneeskundige Verzorging en Uitkeringen (VGVU) optimaal kan aanwenden.

Solliciteren voor deze functies is niet langer mogelijk.

Werken bij het RIZIV

Het RIZIV vervult een sleutelrol in de sociale zekerheid. Daarom profileert het zich als een dynamische actor bij alle betrokkenen: verzekerden, zorgverleners, verzekeringsinstellingen … Om zijn opdrachten te realiseren, stimuleert het RIZIV zijn medewerkers om hun competenties en persoonlijkheid te ontwikkelen en hun verantwoordelijkheid op te nemen. Op deze manier wil het RIZIV een werkomgeving bieden waarin alle medewerkers zich goed kunnen voelen en hun job als zinvol ervaren voor zichzelf, hun collega’s, hun klanten en de publieke zaak.

Wordt het RIZIV je nieuwe werkgever? Kom alvast een kijkje nemen tijdens de opendeurdag op 27 mei 2014.

50 jaar RIZIV

In onderstaande documentaire geven enkele ministers, sociale partners, ziekenfondsen en zorgverleners meer toelichting over het 50-jarig bestaan van de ziekte-en invaliditeitsverzekering. Meer info over alle evenementen in het kader van 50 jaar RIZIV vind je hier.