Top Skills voor vrouwen met ambitie

Image _topskills

Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd op managementniveau en dit in gelijk welk domein, sector of land. Vooral in functies met veel beslissingsmacht en grote verantwoordelijkheden zijn vrouwen nog te weinig actief. Zo is binnen de federale overheid slechts 26% van de topmanagers een vrouw.

 

Ondervertegenwoordiging aanpakken

Selor organiseert daarom sinds 2009 jaarlijks ‘Top Skills’. Dit initiatief is bedoeld om vrouwen te stimuleren om zich kandidaat te stellen voor managementfuncties bij de federale overheid. Sinds 2013 is dit project niet enkel bestemd voor vrouwen die interesse hebben in een functie binnen het topmanagement, maar ook voor vrouwen met ambitie binnen het middle management.

Dezelfde test als bij een echte managementselectie

In de praktijk is Top Skills een simulatie van een deel van managementassessment. Zo worden de kandidates getest op een aantal competenties die eigen zijn aan de functie van manager. De kandidates moeten hierbij een casestudy presenteren voor een jury. Na afloop van dat gesprek krijgen ze feedback over hun sterke en ontwikkelpunten. Daarnaast krijgen ze ook interessante achtergrondinformatie over de wijze van presenteren, het non-verbale gedrag …

Meteen ook een onderzoeksproject

Aan dit project wordt ook een onderzoek op de langere termijn gekoppeld. Bedoeling is om na te gaan welke drempels en obstakels vrouwen remmen bij het solliciteren voor managementfuncties. Voor de kandidates vertaalt dit onderzoek zich concreet in het invullen van een aantal vragenlijsten in de loop van het project.

Beter gewapend voor managementselecties

In het verleden namen al meer dan 400 vrouwen deel aan Top Skills. De feedback van de deelneemsters aan de vorige edities bevestigt het nut van het project:

  • 76 % heeft een beter zicht op de selectieprocedures en de vereisten
  • 96 % kan haar competenties beter inschatten na Top Skills
  • 88 % heeft een beter zicht op haar sterke punten
  • 98 % heeft een beter zicht op haar ontwikkelpunten
  • 70 % voelt zich klaar om te solliciteren
  • 93 % voelt zich beter gewapend na Top Skills
  • 97 % heeft de intentie om een ontwikkelplan op te starten na Top Skills (tegenover 25 % aan het begin van het project)

Nieuwe editie in de pijplijn!

Begin september 2017 start Selor met een nieuwe editie van Top Skills top management. Meer info over hoe je jezelf kandidaat kan stellen, volgt later. Heb je interesse in Top Skills? Laat dan hieronder al je contactgegevens achter en wij houden je op de hoogte.

Thumb _topskills _chrisdekoninck Chris De Koninck
Directeur P&O bij Fedict

"Ik heb veel gehad aan de feedback over het denken op strategisch niveau en de feedback over aanpak van de case. "

Lees de getuigenis!