Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd op managementniveau en dit in gelijk welk domein, sector of land. Vooral in functies met veel beslissingsmacht en grote verantwoordelijkheden zijn vrouwen nog te weinig actief. Zo is binnen de federale overheid slechts 26% van de topmanagers een vrouw.

Top Skills: meer topvrouwen voor topfuncties.

Top Skills is de jaarlijkse campagne van Selor om vrouwen met ervaring aan te moedigen om zich kandidaat te stellen voor topfuncties bij de federale overheid.

Concreet gaat het om mandaatfuncties, waarvoor er bij Selor een aparte procedure bestaat. Typische topfuncties zijn jobs als die voorzitter van een FOD, directeur(-generaal) van een dienst of afdeling ….

Gratis deelname aan een management assessment

Net zoals de vorige jaren kunnen vrouwen met management ambities in november gratis deelnemen aan een fictief management assessment. Zo krijgen ze een beter inzicht in hun sterktes en verbeterpunten. Bovendien maken ze zich zo de procedure voor topfuncties eigen. Dit assessment staat open voor vrouwen met meer dan 6 jaar managementervaring of met minstens 10 jaar ervaring op A-niveau binnen de federale overheid.

Nieuw in 2017: infosessie & netwerking

Door het succes van de voorbije jaren en de positieve feedback van de deelneemsters, steekt Selor dit jaar nog een tandje bij. Nieuw dit jaar is dat er eerst een informatiesessie wordt georganiseerd. Deze infosessie staat gepland voor eind september 2017. Experts van Selor maken vrouwen wegwijs in de procedures en geven tips en tricks, bijvoorbeeld over hoe je jouw cv kan optimaliseren of hoe je jezelf kunt voorbereiden op topselecties. Daarnaast komen ook enkele topvrouwen getuigen over hun carrièrepad.

De infosessie wordt gecombineerd met een lunchmeeting, die meteen ook bedoeld is als een netwerk event voor ambitieuze dames. Ook topvrouwen Tanja Dekens (Famifed) en Anne Kirsch (RSZ), en vertegenwoordigers van Felink, zullen aanwezig zijn.

Persoonlijke ontwikkeling

Een tweede nieuwigheid is de consultancy over een ontwikkeltraject op maat dat Selor voorziet na het assessmentgedeelte. Alle deelneemsters krijgen een persoonlijke evaluatie en ontwikkeltips. Samen met de assessoren wordt bijkomend bekeken welke stappen nog nodig zijn om eventuele skills aan te scherpen en waar je hiervoor de nodige trainingen, opleidingen, … kan vinden.

Beter gewapend voor topselecties

Top Skills werpt vruchten af, zo veel is duidelijk. Zo blijkt uit het onderzoek van de laatste editie Top Skills 2016 dat

  • 86 % van de deelneemsters een beter zicht heeft op de selectieprocedures en de vereisten
  • 82 % van de deelneemsters haar competenties beter kan inschatten na Top Skills
  • 96 % van de deelneemsters zich beter gewapend voelt na Top Skills.

Interesse voor Top Skills 2017

Laat hieronder je e-mailadres achter, en Selor Diversiteit contacteert je in het verdere verloop van Top Skills.

Thumb _topskills _chrisdekoninck Chris De Koninck
Directeur P&O bij Fedict

"Ik heb veel gehad aan de feedback over het denken op strategisch niveau en de feedback over aanpak van de case. "

Lees de getuigenis!