Maak kennis met Brecht Vandewalle

Mijn taak als geomaticus is hoofdzakelijk gekoppeld aan het kadastraal percelenplan. Onze dienst beheert de planbladen en voert verbeteringen uit met behulp van specifieke software (GIS).

Daarnaast werken we ook actief mee aan vernieuwende projecten zoals CadGIS (een viewer die het grote publiek toelaat de laatste kadastrale toestand van percelen en gebouwen te raadplegen).

Is het een voordeel om voor de FOD Financiën te werken?

In dit huidig economisch klimaat ben ik erg blij met mijn job bij Financiën. Als statutair ambtenaar is de werkzekerheid toch een pak groter. Ook Financiën hervormt uiteraard om efficiënter en effectiever te worden, maar houdt daarbij zijn medewerkers aan boord.

Herinnert u zich uw eerste werkdag?

Het enige wat ik me nog herinner van die dag was dat ik erg veel zenuwen had om te starten. Maar dankzij de goede ontvangst en een positieve eerste kennismaking met de nieuwe collega's waren de zenuwen snel weg.

Op welke verwezenlijking bent u het meest trots?

De lancering van de CadGIS-viewer. Met deze online-toepassing kunnen burgers op een eenvoudige manier hun eigendom visualiseren op een kaart en er een afdruk van maken. We gaan er prat op om het leven van de burgers zo eenvoudig mogelijk te maken.